مدت زمان و راههای درمان افسردگی شدید با دارو و بدون دارو در دسته پزشکی و سلامت سایت علم سرا
اگر مبتلا به افسردگی شدهاید باید بدانید که برای درمان کردن افسردگی نباید به اطراف توجه کنید بلکه باید خوش باشید! اگر بیحوصله هستید هیچ چیز دیگری بهغیر از شادی نمیتواند شما را از این حالت خارج کند. پس به به آنچه در اطرافتان میگذرد، بی توجه باشید و سعی کنید خوش باشید.
همانطور که می دانید افسردگی بیماری قرن است و در جوامع امروزی به سرعت در حال گسترش است.برخی افراد در بعضی از مراحل زندگی ممکن است احساس ناامیدی و ناراحتی داشته باشند.اما ویژگی بارز افسردگی شدید و بالینی به این صورت است که بیشتر روزها مخصوصا صبحها به سراغ ما میآید و ما ممکن است علاقهی خود را به کارهای روزانه و فعالیتهای معمول خود از دست بدهیم و حس خوبی به روابط خود نداشته باشیم. این علائم حداقل تا مدت ۲ هفته باید ادامه دار باشند. احساس پایدار یاس و ناامیدی در انسان نشانهی افسردگی شدید در او میباشد که به نام افسردگی بالینی نیز شناخته شده است. با وجود این نوع افسردگی ممکن است کار کردن، مطالعه کردن، خوابیدن، خوردن و تفریح کردن دشوار بوده و چندان خوشایند به نظر نرسند. بنابراین درمان افسردگی شدید برای سلامتی جسمی و روحی فرد بسیار ضروری است. برخی افراد ممکن است در طول زندگی خود تنها یکبار این نوع افسردگی را تجربه کنند اما برخی نیز ممکن است چندین بار در طول عمرشان با آن مواجه شوند. این نوع افسردگی گاهی ارثی بوده و در افرادی رخ میدهد که در خانوادهی خود سابقهی داشتن چنین افسردگی را داشتهاند.اما در میان افراد دیگری نیز که چنین تجربهای در خانوادهی خود نداشتهاند نیز ممکن است رخ دهد.
برای درمان افسردگی راه های مختلفی وجود دارد. برای افسردگی حاد باید از دارو درمانی همراه با مداخلات روان درمانی استفاده شود. باید این نکته را مورد توجه قرار دهیم که برای درمان اختلالات روانی حاد علاوه بر دارو درمانی باید از روان درمانی نیز بهره ببریم چون این درمانها مکمل هم هستند. دارو های روانی حتما باید با تجویز روان پزشک مصرف شود.برای افسردگی اساسی می توان از دارو درمانی و درمان های روانشناختی استفاده کرد.یکی از روشهایی که باعث سریعتر شدن روند درمان افسردگی اساسی میشود درمان با الکتروشوک (ECT ) است.این روش برای زمانی مناسب است که افسردگی اساسی همراه با نشانه های روان پریشانه باشد و یا فرد درمقابل دارو درمانی مقاوم شده باشد.همچنین زمانی که داروها برای بیمار عوارض جانبی داشته باشد.برخی از محرکها و عوامل متداول در ایجاد افسردگی بالینی از این قرار هستند:
– فقدان عزیزان بهعلت طلاق، مرگ یا جدایی؛
– انزوای اجتماعی یا احساس محرومیت؛
– تغییرات اساسی در زندگی مانند نقل مکان، فارغالتحصیلی، بازنشستگی، تغییر شغل و…؛
– تضاد و اختلافهای شخصی در روابط، با شریک و همسر یا مافوق خود؛
– در معرض سوءاستفادههای جسمی، جنسی یا احساسی قرارگرفتن.
تحقیقات نشان داده است که حدود ۶.۷% جمعیت بالای ۱۸ سال امریکا به این نوع افسردگی دچار هستند. در کل بین ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت ممکن است در برههای از زندگی خود دچار این نوع افسردگی شوند.ممکن است کودکان، نوجوانان و افراد مسن نیز به افسردگی شدید دچار شوند. اما معمولا در این افراد این افسردگی درمان نشده باقی میمانند و ممکن است تشخیص داده نشود. اما باید توجه کرد که درمان افسردگی شدید در هر برههای از زندگی افراد لازم است و نباید پشت گوش انداخته شود.
هنگامی که شما افسرده هستید افکار منفی مانند آبی که از سد شکستهای سرایز میشود به ذهن شما هجوم میآورد. از آنجا که نمیتوانید افکار خود را تحت کنترل درآورید ترس و درماندگی شما را فلج خواهد کرد.کتی اسپارک روانشناس طی مطالعه ای که بر روی افراد مبتلا به بیماری اضطراب و افسردگی انجام داد دریافت که مدتیشن و تمرکز حواس با هدفمند کردن و متمرکز کردن ذهن بر روی سوژهای خاص در لحظه باعث الهام و تقویت نگرش مثبت میشود و از اینرو برای آرامش یافتن ذهن این افراد بسیار مفید و کارآمد است.پس بنابراین زمانی که احساس کردید مورد حمله بارش افکار منفی قرار گرفتهاید بر روی یک تشک راحت با پوزیشن نیلوفر آبی قرار بگیرید و به مدتیشن بپردازید. حالت نیلوفری یا چهارزانوی بالا، شکلی از حالت نشستن است که از سنت مراقبه در هند باستان ریشه میگیرد. در این حالت، پاها بر روی رانهای جهت مخالف قرار داده میشوند. این حالت نشستن یک حالت رسمیشده در سنت یوگای هندو است. گفته میشود که این شکل از نشستن به شکل نیلوفر آبی همانندی دارد. هدف از آن رسیدن به تنفس متناسب با نوع تمرین مراقبه (درونپویی) و رسیدن به ثبات جسمانی است.
تقریبا زنان دوبرابر مردان دچار افسردگی شدید میشوند. تغییرات هورمونی در دوران بلوغ، قائدگی، بارداری، سقط جنین و یائسگی همگی از علائمی هستند که ممکن است خطر ابتلا به افسردگی شدید را افزایش دهند. تشخیص و درمان افسردگی شدید در هر یک از این شرایط میتواند از شدت این افسردگی کمتر کند و فرد را به حالت طبیعی باز گرداند.
قدم اول برای درمان افسردگی مراجعه به روان پزشک یا روان شناس است. آن ها برای آگاه شدن از وضعیت بیمار شروع به انجام تست افسردگی، مصاحبه و تست های آزمایشگاهی خواهند کرد و بهترین راه درمان را در پیش خواهند گرفت.به محض تشخیص، افسردگی می تواند با داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی، روان درمانی و یا هردو، درمان و رفع شود.روان درمانی با یاد دادن شیوه های جدید فکر کردن و رفتار کردن و تغییر در عادات می تواند به درمان افسردگی کمک کند.
اگر علائم افسردگی دارید کار های زیر را انجام دهید:
– فعال باشید و ورزش کنید
– وظایف و کارهای بزرگ را به کارهای کوچ تقسیم کنید، اولویت بندی کنید و آن چه را که می توانید انجام دهید.
– با دیگر افراد وقت بگذرانید و با از یک دوست یا آشنای نزدیک اعتماد به نفس بگیرید.
– تصمیمات مهم زندگیتان را تعویق بیاندازید تا حالتان بهتر شود. مسائل را با کسانی که شما را خوب می شناسند در میان بگذارید.
– از خود درمانی به وسیله قرص ،مواد و الکل که به شما تجویز نشده است خودداری کنید.
به طور کلی افسردگی بیماری جدی اما کاملا قابل کنترل و درمان است . با توجه به این که افسردگی د رصورت عدم درمان
گاهی ممکن است خطراتی مانند خود کشی را بهمراه داشته باشد و طبق آمار سازمان جهانی بهداشت دومین
علت اصلی مرگ افراد بین ۱۵ تا ۲۹ سال است لازم است در صورت داشتن هرگونه علائمی از
افسردگی برای درمان و جلوگیری از مشکلات جدی باید به روانپزشک یا روان شناس مراجعه کرد
قدم بعدی برای درمان افسردگی شدید ایجاد تغییر در سبک زندگی است. بله زمانی که احساس افسردگی میکنید تغییرات به خصوص ایجاد تغییرات مثبت بسیار کار سختی است. اینکه روی مبل لم دهید و تلویزیون تماشا کنید بسیار راحتتر از بیرون رفتن و ثبت نام در یک باشگاه ورزشی است اما باید این کار را انجام داده و خودتان را مجبور کنید.برای راحتتر کردن اینکار با یکی از دوستانتان ثبت نام کنید اینکار باعث میشود تعهد پیدا کنید.برای تشویق کردن خودتان بعد از باشگاه کاری که مورد علاقهتان است را انجام دهید.
منبع : jesarat