کپسول تامسولوسین
کپسول تامسولوسین ,کپسول تامسولوسین هگزال,کپسول تامسولوسین پیوسته رهش 4/0,کپسول تامسولوسین پیوسته رهش,کپسول تامسولوسین 0.4 میلی گرم
توضیحاتی در مورد کپسول تامسولوسین
هایپرپلازی خوشخیم پروستات یا در اصطلاح پزشکی BPH (به انگلیسی: Benign prostatic hyperplasia) شایعترین علت انسداد ادراری است که در میان مردان رخ میدهد. این بیماری هایپرتروفی خوشخیم پروستات نیز نامیده میشود. واژه هایپرپلازی (بیشرویش )، افزایش تعداد سلولهای اپیتلیال را که در آزمایش میکروسکوپی مشاهده میشود توصیف میکند، و چون در طی این بیماری بافت غددی و استرومای پروستات دچار هیپرپلازی و نه هیپرتروفی میگردد، لذا واژه هیپرتروفی خوشخیم پروستات یک اصطلاح غلط است و باید از عبارت هیپرپلازی خوشخیم پروستات برای توصیف این بیماری استفاده نمود. با رسیدن به سن ۷۰ سالگی، قریب به ۸۰٪ مردان درجاتی از BPH را خواهند داشت که ممکن است علایم ادراری آزاردهندهای را ایجاد کند. وزن پروستات در فرد بالغ سالم حدود ۲۰–۲۵ گرم و اندازه آن ۴×۲×۳ سانتیمتر است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد کپسول تامسولوسین صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!
کاربرد کپسول تامسولوسین
تامسولوزین در هایپر پلازی پروستات(بزرگ شدن پروستات) کاربرد دارد(BPH). سایر موارد کاربرد این دارو: درمان علائم انسداد و اختلال عملکرد خروجی مثانه و تسهیل دفع سنک های کلیوی.
مکانیسم اثر کپسول تامسولوسین
تامسولوزین آنتاگونیست گیرنده های آلفا 1 آ- آدرنوسپتور در پروستات است. عضلات غیر ارادی در پروستات به واسطه گیرنده های Alfa 1Aآدرنوسپتور منقبض می شوند. بلوک این گیرنده ها باعث استراحت و رها شدن عضلات غیر ارادی انتهای مثانه و پروستات می شود و متعاقبا جریان ادرار و علائم بزرگی پروستات کاهش می یابد.(BPH). تقر یبا 75 درصد گیرنده های آلفا 1 پروستات از نوع Alfa 1A هستند.در هیپرپلازی(افزایش غیرطبیعی تعداد سلول) پروستات، میزراه(اورترا) توسط بافت پروستات تحت فشار قرار گرفته و مسدود(تنگ) شده و باعث ایجاد مشکل در موقع دفع ادرار میگردد. این دارو با بلوک کردن گیرندههای آلفا یک در عضلات صاف، سبب شل شدن عضله حلقوی دور مجرای میزراه شده و باعث میشود ادرار بتواند راحتتر خارج شود.
مشخصات کپسول تامسولوسین
تامسولوسین(به انگلیسی: Tamsulosin) رده درمانی: بلوککننده اختصاصی سمپاتیک اشکال دارویی: کپسول
فارماکوکینتیک کپسول تامسولوسین
جذب این دارو از راه خوراکی بیش از 90 درصد است. اتصال پروتئین 94 تا 99 درصد است. متابولیسم کبدی دارو توسط CYP3A4 و 2D6 انجام می شود. نیمه عمر دلرو در افراد سالم 9 تا 13 ساعت و در گروه هدف 14 تا 15 ساعت است.
منع مصرف کپسول تامسولوسین
مصرف این دارو در زنان باردار اکیدا ممنوع است. جزء گروه X طبق بندی مس شود که منجر به نقص عضو جنین می گردد. حساسیت شدید به تامسولوزین و ترکیبات مشابه.
عوارض جانبی کپسول تامسولوسین
افت فشار خون وضعیتی 6 تا 19 درصد. سردرد، گیجی اختلالات انزال رینیت، حالت خواب و بیداری(somnolence)، بی خوابی، خستگی اسهال دندان درد، درد لثه
تداخل دارویی با کپسول تامسولوسین
هم زمان با سایر داروهای مهار کننده آلفا 1 و مهار کننده هایCYP3A4 منع مصرف جدی دارد. ممکن است سطح سرم و سمیت مهار کننده های آلفا 1 و داروهای مهار کننده کانال کلسیم را افزایش دهد. سطح سرمی و اثربخشی تامسولوزین ممکن است با داروهای کاهش دهنده CYP3A4 کاهش یابد: پگ اینترفرون آلفا- 2 بیهم زمان با سایر داروهای مهار کننده آلفا 1 و مهار کننده هایCYP3A4 منع مصرف جدی دارد. ممکن است سطح سرم و سمیت مهار کننده های آلفا 1 و داروهای مهار کننده کانال کلسیم را افزایش دهد. سطح سرمی و اثربخشی تامسولوزین ممکن است با داروهای کاهش دهنده CYP3A4 کاهش یابد: پگ اینترفرون آلفا- 2 بی
هشدار در مصرف کپسول تامسولوسین
این دارو نباید به عنوان داروی فشار خون استفاده شود. ممکن است کاهش فشار خون وضعیتی و یا سنکوپ ایجاد کند مخصوصا با مصرف اولین دوز. افت فشار خون ممکن است 4 تا 8 ساعت پس از مصرف اولین دوز دارو ایجاد شود.
موارد مصرف کپسول تامسولوسین
تامسولوسین که بنام امنیک (Omnic)هم شناخته میشود به عنوان بلوککننده اختصاصی گیرندههای آدرنرژیک آلفا یک در درمان هیپرتروفی خوش خیم پروستات (BPH) کاربرد دارد.
عوارض کپسول تامسولوسین
با داروهای گروه سولفا (مانند سولفونامید) تداخل دارویی ایجاد میکند. بیمار در حال درمان با این دارو، نباید تحت عمل جراحی آب مروارید(فیکو) قرار گیرد. باعث هیپوتانسیون میگردد. سرگیجه و سردرد
سبب شناسی هایپر پلازی پروستات
آندروژن: تستوسترون و دیهیدروتستوسترون (شکل فعال) با کاهش آپوپتوز و افزایش پرولیفراسیون سلولی. استروژن: توسعه گیرنده آندروژن فاکتورهای رشد فاکتورهای ژنتیک و خانوادگی
علائم هایپر پلازی پروستات
علایم انسدادی معمولاً زودتر بروز میکند و شامل تکرر ادرار، احتباس ادرار، کاهش قطر و فشار جریان ادرار و قطره قطره شدن انتهای ادرار میباشد. در واقع این علائم ناشی از تورم پروستات میباشند. در معاینه تورم پروستات با TR قابل بررسی است. سونوگرافی به تشخیص کمک مینماید.
درمان هایپر پلازی پروستات
درمان بستگی به شدت بیماری دارد. هدف اصلی درمان BPH بهبود یا تخفیف علایم است. هم چنین هدف درمان توقف پیشرفت بیماری و جلوگیری از عوارضی است که ممکن است در اثر درمان نشدن BPH ایجاد شوند. انتخاب نوع درمان به وسیله بیمار ارجحیت دارد؛ بنابراین بهترین درمان ممکن برای یک بیمار با علایم خفیف و بدون شکایت باید شامل پایش PSA و DRE هم چنین توصیههایی برای پیگیری در صورت بروز علایم است. مشاوره با بیماران در مورد BPH برای آموزش آنها در ارتباط با تغییرات شیوه زندگی مانند اجتناب از نوشیدنیهای حاوی کافئین نزدیک به زمان خواب و مصرف دیورتیکها در صبح به جای شب است. درمان دارویی مرتبط با BPH اصولاً با کاربرد دو دسته مختلف دارویی تکمیل میشود: آنتاگونیستهای آلفا-آدرنرژیک (پرازوسین، ترازوسین، دوکسازوسین، آلفازوسین و تامسولوسین) و مهارکنندههای ۵-آلفا ردوکتاز (۵-AR) (فیناستراید و دوتاستراید). مهار گیرندههای آلفا-آدرنرژیک از اتصال نوراپی نفرین به گیرنده آلفا-آدرنرژیک جلوگیری کرده، بنابراین کاهش تون عضله صاف را در پروستات و میزراه تسهیل میکند.آنتاگونیستهای آلفا-آدرنرژیک به واسطه شروع اثر سریع و ایمنی و اثربخشی اثبات شدهشان عوامل خط اول در درمان BPH هستند. توجه به این نکته مهم است که این عوامل عضله صاف پروستات را شل میکنند اما اندازه پروستات را کاهش نمیدهند. تستوسترون در بافتهای محیطی مانند پروستات به وسیله ۵ آلفاردوکتاز(۵-AR) به دی هیدروتستوسترون (DHT) تبدیل میشود که نقش عمدهای در رشد طبیعی سلولهای پروستات بازی میکند. DHT با بروز BPH، سرطان پروستات و آلوپسی آندروژنیک نیز همراه است. دو ایزوفرم ۵-AR به نامهای نوع ۱ و نوع ۲ وجود دارد. هر دو ایزوفرم در بیماران مبتلا به BPH بیان میشوند؛ بنابراین با مهار هر دو نوع ایزوفرم نتایج قابل توجه تری در درمان BPH حاصل میشود. از نظر درمانی، مهارکنندههای ۵-AR با اثر تحریکی تستوسترون بر بزرگی پروستات تداخل میکنند بنابراین برای کاهش نمرات علایم و خطر احتباس حاد ادراری (AUR) و مداخله جراحی مؤثر هستند. البته برای دستیابی به نتایج سودمند نیاز به ماهها درمان با داروهای این دسته وجود دارد تا حجم پروستات کاهش یابد. دو عامل موجود در این دسته فیناستراید و دوتاستراید هستند.
جراحی هایپر پلازی پروستات
در صورت عدم پاسخ بیمار به درمان دارویی از جراحی استفاده میشود. چنانچه وزن پروستات بزرگ شده به حداکثر ۴۵ گرم برسد، به درمان دارویی پاسخ نمیدهد و بنا بر نظر پزشک یکی از انواع درمانهای جراحی استفاده میشود. شایعترین روش جراحی برداشتن پروستات به روش داخل مجرایی (TURP) است. از برداشتن پروستات به روش جراحی باز شکم وقتی پروستات خیلی بزرگ است (پروستاتهای بزرگتر از ۱۰۰ گرم) استفاده میشود. روشهای کمتر تهاجمی مانند اندویوروسکوپی، کوتر لیزری (لیزر دیود) و روشهای حرارتی یا … در حال توسعه هستند. اگر چه در جراحی به روش داخل مجرایی ۷۰ تا ۸۰٪ غده برداشته میشود، اما جراح حین عمل، کپسول پروستات را برنمیدارد لذا برگشت مجدد بزرگی پروستات (البته نه در کوتاه مدت بلکه پس از گذشت ۵ تا ۶ سال) محتمل است. جراحی باز نیازمند بستری طولانی مدت حدود ۳ تا ۵ روز است. همچنین نیاز به شستشوی مرتب مثانه پس از جراحی در بیمارستان که اغلب با درد همراه است و میتواند نیاز به استفاده از خون تزریقی را نیز به همراه داشته باشد.
احتیاط در مصرف کپسول تامسولوسین
قبل از استفاده از کپسول تاموسین، پزشک خود را در مورد فهرست فعلی داروها، داروهای تقویت کننده (مانند ویتامین ها، مکمل های گیاهی و غیره)، آلرژی، بیماری های مادرزادی و شرایط سلامتی فعلیتان (مانند حاملگی، جراحی پیش رو و غیره) مطلع کنید. برخی از شرایط سلامتی ممکن است شما را بیشتر به عوارض جانبی دارو سوق دهد. دارو را طبق دستور پزشک یا کاغذ دستور العمل داخل دارو مصرف کنید. دوز مصرفی بستگی به شرایط شما دارد. اگر رو به بهبودی نرفتید یا بدتر شدید، به پزشک خود اطلاع دهید. نکات مهم مشاوره در زیر ذکر شده است: شیر دادن، داشتن جراحی، بیماری کلیوی، بیماری کبدی، حاملگی، سرطان پروستات.
پروستات چیست
پروستات یا پروفسرته (به انگلیسی: Prostate) عضوی از دستگاه تناسلی مردانه است و به اندازه و شکل یک گردوی کوچک، در ابتدا مجرای ادراری در لگن خاصره قرار دارد. پروستات غدهای است سفت به شکل یک هرم وارونه که قسمتی از آن بافت غددی و قسمتی بافت عضلانی – همبندی دارد و مجرای ادرار پروستاتی را احاطه مینماید. غده پروستات در موقع انزال منقبض میشود و ماده شیری رنگ قلیایی به منی اضافه میکند. حالت ژلاتینی منی بهدلیل همین اتفاق است. ترشحات پروستات در انسان بهطور تقریبی و معمولی حدود ۳۰ درصد حجمی منی را تشکیل میدهد. غدهٔ پروستات در سراسر دوران کودکی نسبتاً کوچک باقی میماند و در سن بلوغ تحت تأثیر تستوسترون شروع به رشد میکنند. این غده در حدود سن ۲۰ سالگی به یک اندازهٔ تقریباً ثابت میرسد و تا سن حدود ۴۰ تا ۵۰ سالگی به همین اندازه (حدود ۳۰ سی سی) باقی میماند. وزن پروستات در فرد بالغ سالم حدود ۲۰–۲۵ گرم و اندازه آن ۴×۲×۳ سانتیمتر است. پروستات در تقسیمبندی غدد بدن به درونریز و برونریز، به دلیل اینکه مواد ترشحی آن از راه مجاری به بیرون از بدن میریزد، جز غدد برونریز محسوب میشود. مایع تولید شده بوسیله پروستات به همراه اسپرم در کیسههای منی ذخیره میشود. مایع ترشح شده بوسیله پروستات یک سوم مایع منی را تشکیل میدهد. این مایع درآمیزش کار حمل و تغذیه اسپرم را بعهده دارد. حالت قلیایی این مایع، اسپرم را در محیط اسیدی واژن حفاظت میکند. از مواد تشکیل دهنده ترشحات پروستات میتوان به کلسیم، روی، ویتامین ث (اسید آسکوربیک)، اسید فسفاتاز، آلبومین و آنتیژن اختصاصی پروستات (PSA) اشاره کرد. غدهٔ پروستات یک مایع شیری رقیق ترشح میکند که محتوی کلسیم، یون سیترات، یون فسفات، نوعی آنزیم لختهکننده و یک پروفیبرینولیزین است. کپسول غدهٔ پروستات در جریان تخلیهٔ منی همزمان با انقباضات مجرای دفران منقبض میشود بهطوریکه مایع شیری و رقیق غدهٔ پروستات حجم منی را زیادتر میکند. ماهیت مختصر قلیایی مایع پروستاتی ممکن است برای بارورسازی موفق تخمک کاملاً مهم باشد، زیرا مایع مجرای دفران به علت وجود اسید سیتریک و محصولات نهایی متابولیسم اسپرم نسبتاً اسیدی است و در نتیجه به مهار باروری اسپرم کمک میکند. ترشحات واژن زن هم اسیدی هستند (با PH معادل ۳٫۵ تا ۴٫۰). تا زمانی که PH مایعات اطراف تا حدود ۶ الی ۶٫۵ بالا نرود، اسپرم به اندازهٔ مطلوب تحرک نمییابد. در نتیجه احتمال آن است که مایع مختصر قلیایی پروستاتی طی انزال به خنثی سازی اسیدیتهٔ این مایعات دیگر کمک کند و بدین ترتیب تحرک و باروری اسپرم را افزایش دهد.[۴] سه گونه بیماری، غده پروستات را مبتلا میکند: دو نوع آنها خوشخیم است و غالباً زندگی فرد را به مخاطره نمیاندازند و یک نوع آن بدخیم است. بیماریهای پروستات ممکن است با هم اشتباه شوند، چون بسیاری از نشانههای آنها مانند هم است. این سه بیماری عبارتند از: پروستاتیت (التهاب پروستات) که بیشتر به وسیله یک عفونت میکروبی ایجاد میشود. هایپرپلازی خوشخیم پروستات (BPH) یا بزرگی خوشخیم پروستات که بزرگی غیرسرطانی غده پروستات و یکی از شایعترین اشکال بیماری پروستات است که تقریباً در نیمی از مردان بالای پنجاه سال دیده میشود. سرطان پروستات یک بیماری بالقوه شدید است، زیرا بدخیم میباشد.