کدو سبز
کدو سبز ،کدو سبز در بارداری،کدو سبز و دیابت،کدو سبز خام یا پخته،کدو سبز پلو،کدو سبز و قند خون،کدو سبز با ماست،کدو سبز در دوران بارداری،کدو سبز در بارداری مضر است،کدو سبز در بارداری ضرر دارد،کدو سبز در بارداری،مصرف کدو سبز در بارداری،خواص کدو سبز در بارداری،خاصیت کدو سبز در بارداری،فواید خوردن کدو سبز در بارداری،کدو سبز و بارداری،کدو سبز و دیابت بارداری
در این مطلب از سایت جسارت می خواهیم در مورد کدو سبز صحبت کنیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.کدو را معمولا با بادمجان مصرف می کنند.جالب است بدانید که کدو از نظر علم گیاه شناسی یک میوه ی تابستانی است اما از نظر پخت و پز به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود که خیلی هم ارزش تغذیه ای فراوانی دارد و برای سلامتی بسیار مفید و موثر می باشد.گفتنی است که کدو یک سبزی استوانه ای شکل شبیه خیار می باشد که دارای طعم تند و تیز و شیرینی با هم می باشد..در واقع این گیاه به رنگ های سبز و زرد در دسترس همه قرار دارد.بدنیست بدانید که کدو سبز از نظر تغذیه ای دارای ارزش زیادی است و به عنوان یک منبع خوب ویتامین C، ویتامین A و منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فولات، فسفر و ریبوفلاوین شناخته شده است.گفتنی است که این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B1 و B6 مورد نیاز بدن را نیز تأمین می نماید.جالب است بدانید که این باور وجود دارد که کدو سبز آسم را درمان می کند؛ زیرا حاوی ویتامین C بالایی می باشد.گفتنی است که دریافت منظم این سبزی باعث کاهش سطوح بالای هموسیستئین خون می شود؛ حتما می دانید که سطوح بالای هموسیستئین منجر به حمله قلبی و سکته مغزی می شود.
آشنایی با کدو سبز
کدو سبز نوعی کدوی تابستانی است که میتواند تا حدود یک متر رشد کند، اما معمولاً در نصف این اندازه یا کمتر، برداشت میشود و به همراه بسیاری از انواع دیگر کدوها، مانند کدو تنبل، در گونهٔ کدو تخم پوست کاغذی (نام علمی: Cucurbita pepo) دستهبندی میگردد. کدو سبز میتواند سبز تیره یا روشن باشد. پیوند مشابه آن، کدوی طلایی، ممکن است نارنجی یا زرد تیره باشد. در زمینهٔ آشپزی، از کدو سبز به صورت ترهبار استفاده میشود، یعنی معمولاً به عنوان یک چاشنی خوشطعم یا بخشی از غذا پخته میشود. اما از لحاظ گیاهشناسی، کدو سبز یک میوه نارس، حاصل از تورم تخمدان گل آن است.
نگهداری کدو سبز
برای خرید کدو سبز آنهایی را انتخاب کنید که پوستشان براق تر و وزنشان سنگین تر از اندازهشان می باشد همچنین توجه داشته باشید پوست آن نباید خیلی سفت باشد چون پوست سفت نشان دهنده بیش از حد رسیده بودن کدو است. کدوهایی را که اندازه متوسط دارند خریداری کنید. سوراخ های روی کدو نشان دهنده خراب بودن و فاسد بودن آن است. کدو را باید به صورت نشسته در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد
مواد مغذی در کدو سبز
کدو سبز از نظر تغذیه ای به عنوان یک منبع خوب ویتامین C، ویتامین A (به دلیل داشتن سطوح بالای کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن)، منیزیم، پتاسیم، مس، فیبر، فولات، فسفر و ریبوفلاوین شناخته می شود. کدو سبز همچنین یکی از بهترین منابع غذایی منگنز نیز می باشد. این گیاه مقدار قابل توجهی از ویتامین B1 و B6 مورد نیاز بدن را نیز تأمین می کند. از دیگر مواد مغذی موجود در کدو سبز می توان به پروتئین، روی، کلسیم، آهن، نیاسین، تریپتوفان، ویتامین K و… اشاره کرد.
پیشگیری از بیماریها با کدو سبز
* کدو سبز یکی از بهترین غذاهایی است که به پیشگیری از بیماری اسکوربوت، کبودی و… که در نتیجه ی کمبود ویتامین C به وجود می آید کمک می کند. * از خطر ابتلا به ام اس و سرطان کولون (روده بزرگ) محافظت می کند. * حاوی عناصر ضد سرطانی * به پیشگیری از آترواسکلروزیس (گرفتگی عروق) و بیماری های قلبی در دیابتی ها کمک می کند و همچنین خطر حمله ی قلبی و سکته ی مغزی را به وسیله ی کاهش فشار خون بالا، کاهش می دهد. * کدو سبز از اکسیداسیون کلسترول که یکی از دلایل اصلی تجمع کلسترول در دیواره ی رگ های خونی می باشد جلوگیری می کند.* به این ترتیب کدو سبز یکی از بهترین غذاها برای مبارزه با بیماری ها است چرا که حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی می باشد.
خواص کدو سبز برای سلامت قلب
آیا تابهحال چیزی درمورد رژیم دش شنیدهاید؟ به این رژیم، روشهای رژیمی برای توقف پرفشاری خون هم گفتهمیشود. هدف این رژیم، افزایش سلامت قلب از طریق کاهش پرفشاری خون است. بر اساس گزارش چاپشده توسط موسسه ملی قلب، ریه و خون، کدو سبز یکی از بخشهای اصلی رژیم دش است. کلسترول، سدیم و چربی کدو سبز پایین است و به حفظ تعادل کربوهیدراتها کمکمیکند. حفظ تعادل کربوهیدراتها برای سلامت قلب ضروری است. دلیل دیگر مفید بودن کدو سبز برای قلب، وجود فیبر است. مصرف بالای فیبر میتواند با کاهش خطر پیشرفت سکته، پرفشاری خون و بیماری قلبی در ارتباط باشد. کدو سبز، سرشاز از فولات نیز هست و بر اساس یک مطالعه چینی، مصرف فولات با خطر بیماری قلبی رابطه عکس دارد. این واقعیت که کدو سبز سرشار از مواد معدنی دیگر مانند پتاسیم و منیزیم است، این میوه را به یک ابرغذا برای قلب تبدیلمیکند. این مطالعه چنین بیانکرده که کمبود این دو ماده مغذی میتواند با ناتوانی قلب ارتباط مستقیم داشتهباشد. یک ماده مغذی دیگر موجود درکدو سبز که باید به آن توجهکرد، ویتامین B کمپلکس است که برای تولید انرژی ضروری است. در یک مطالعه، کودکان مبتلا به بیماری قلبی، بهطرز عجیبی کمبود ریبوفلاوین داشتند و این مسئله، بر احتمال وجود رابطه میان ریبوفلاوین و سلامت قلب تاکیددارد. یک مطالعه چینی دیگر، ریبوفلاوین را به کاهش ناتوانی قلبی در بیماران دیابتی ربطداده است. کمبود ریبوفلاوین به برخی از نواقص مادرزادی در زنان باردار، بهویژه خروجیهای قلب نوزاد ارتباط دارد.
خواص کدو سبز برای چشم
نیازی به یادآوری اهمیت بینایی نیست. گفته میشود پزشکی دانشگاه روچستر، یک رژیم غذایی کمچرب میتواند برای چشم خوب باشد- و کدو سبز میتواند بخش خوبی از این رژیم غذایی باشد. کدو، منبع عالی از بتاکاروتن نیز هست که میتواند سلامت چشم را افزایشداده و از آن دربرابر عفونتها محافظتکند.
خواص کدوسبز برای رشد مو
کدو سبز بهدلیل سرشاربودن از روی، رشد مو را افزایشمیدهد. ویتامین C موجود در کدو سبز میتواند موی خشک و موخوره را درمانکند. همچنین تارهای موی شما را قوی و انعطافپذیر میکند. کمبود ویتامین C میتواند باعث بزرگشدن فولیکولهای مو و درنتیجه باعث توقف رشد مو شود. اما، با کدو سبز، این مسئله، مشکلساز نیست.
خواص کدو سبز برای افزایش ایمنی بدن
از ایمنی حرفمیزنید و ویتامین C آن چیزی است که به ذهن میآید. درست است؟ ما قصدنداریم بگوییم کدو سبز منبعی عالی از ویتامین C است. این ویتامین، شکل فعالی از اسیداسکوربیک است که سیستم ایمنی را تقویتمیکند. و این کار را به روشهای مختلف انجاممیدهد. ابتدا، ویتامین C، سلولهای T (نوعی سلول خونی سفید) بدن را به سلولهای T عملی تبدیلمیکند که دربرابر بیماریها از بدن دفاعمیکنند. همچنین، این ویتامین به تولید سلولهای ایمنی بیشتر نیز کمکمیکند. خواص آنتیاکسیدانی ویتامین C، از مردن سلولها بهدلیل التهاب جلوگیر یمیکند. RDA موجود در ویتامین C، ۹۰ میلیگرم در مردان و ۷۴ میلیگرم در زنان است. مقدار پایین ویتامین C به افزایش خطر عفونت ربط دارد. درواقع، مقادیر بالای این ویتامین، برای تقویت ایمنی افراد مبتلا به ایدز توصیهمیشود. در یک مطالعه انجامشده در سوئد، ویتامین C و روی، ایمنی را افزایشدادند، تاحدی که حتی سلامت بیماران مبتلا به بیماریهای نقص ایمنی مانند مالاریا و اسهال را نیز بهبودبخشیدند. خوب، این فهرست بلندبالا، فواید کدو سبز بود که میتواند زندگی شما را بهترکند. اما چگونه میتوانید از وجود کدو در رژیم غذایی خود لذتببرید؟ همانطور که حدسزدید، کدو سبز فواید زیاد دیگری برای سلامتی دارد. این فواید را زمانی متوجه میشویم که با دقت بیشتری به آن نگاهکنیم. قبل از اینکه پیش برویم، به مواد مغذی که بهوفور در کدو سبز یافتمیشوند، نگاهی بیندازیم.
خواص ضد پیری کدو سبز
جالب است بدانید که این اعتقاد وجود دارد که کدو سبز دارای ترکیبات ضد پیری بسیار خوبی است. آنتی اکسیدان های موجود در آن باعث تقویت حافظه و کاهش مشکلات وابسته به سن به میزان 40 درصد می گردد. دیگر فوایدکدو را بدانید:جالب است بدانید که لاوه بر خواص متعدد و مفید کدو سبز بر سلامتی، این سبزی به عنوان عضو اصلی و یا اجزای جدایی ناپذیر سالادها، خورش ها، سوپ ها و… به کار برده می شود. این موضوع آزمایش شده است که افزودن کدو سبز به نان ها و کلوچه ها، آن ها را سه برابر مرطوب تر و لطیف تر می نماید.
خواص کدو سبز برای دیابت
متاسفانه خانهای بدون یک فرد دیابتی بسیار نادر است. خوب، این بخش ناراحتکننده ماجراست. کدو سبز برای دیابت خوب است؟ بله، بخش خوب ماجرا این است که کدو سبز میتواند کمککند. غذاهای غیرنشاستهای مانند کدو سبز میتوانند شما را سیر کرده و به درمان دیابت کمککنند. و فیبر رژیمی که در کدو سبز فراوان است، میتواند جذب گلوگز را به تعویق انداخته و به بیماران دیابت نوع ۲ کمککند. یک مطالعه آلمانی، چنین بیانمیکند که فیبر حلنشدنی ( که کدو سبز دارای مقدار مناسبی از آن است) میتواند در جلوگیری از دیابت نوع ۲ موثر باشد. یک مطالعه دیگر نشانمیدهد که فیبر رژیمی حلنشدنی در کاهش خطر دیابت موثر است. مصرف فیبر بیشتر، با کاهش خطر سندروم متابولیک که یکی از عوامل دیابت است، ارتباط دارد. با استناد به مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، فیبر حلشدنی میتواند تحمل گلوکز را در افراد دیابتی افزایشدهد. (کدو سبز هم فیبر حلشدنی دارد هم حلنشدنی).
خواص کدو سبز برای کاهش کلسترول
کدو سبز یکی از معدود غذاهای بدون کلسترول است و بنابراین میتوانید آن را در رژیم غذایی کاهش کلسترول بگنجانید. فیبر حلشدنی با جذب کلسترول تداخلدارد. این به پایینآوردن کلسترول بد یا LDL خون کمکمیکند.
خواص کدو سبز برای آسم
بر اساس یک مطالعه ایرانی، سطح بالای ویتامین C در کدو سبز به درمان آسم کمکمیکند. خواص ضدالتهابی کدو سبز نیز در درمان آسم نقشدارند. علاوهبر ویتامین C، کدو سبز دارای مس نیز هست که در درمان آسم موثر است. یک مطالعه فنلاندی دریافت که ویتامین C نهتنها برای درمان حملات آسم بلکه برای حساسیت شدید برونش ( از ویژگیهای آسم است) نیز مفید است. همانگونه که همه میدانند، ویتامین C به درمان علائم سرماخوردگی کمکمیکند، بنابراین استفاده از ویتامین C برای کاهش علائم آسم، کاملا منطقی است.
خواص کدو سبز برای سرطان روده بزرگ
بازهم فیبر! فیبر موجود در کدو سبز، مهمترین دلیل مفید بودن آن در درمان سرطان روده بزرگ است. فیبر کارهای زیادی میکند- آب اضافی را در روده بزرگ جذبمیکند، رطوبت مدفوع را حفظکرده و بهخروج آسان آن ااز بدن کمکمیکند.به این دلایل، فیبر در پیشگیری از سرطان روده بزرگ موثر است. اگرچه دانش عمیقی درمورد انواع فیبر لازم است (حلشدنی یا حلنشدنی)، اما فیبر رژیمی بهطورکلی با کاهش خطر سرطان روده بزرگ ارتباطدارد. بر اساس مطالعه انجامشده در لسآنجلس، فیبر رژیمی نقش مهمی در تنظیم عملکرد روده و حفظ سلامت غشای مخاطی روده ایفامیکند. اگرچه مقدار دقیق فیبر و نوع آن کاملا شناختهشده نیست، اما گروه متخصصین مطالعه، مصرف روزانه ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر را توصیهکردهاند. لوتئین موجود در کدو سبز میتواند خطر سرطان روده بزرگ را کاهشدهد.
خواص کدو سبز برای دستگاه گوارش
علاوهبر فواید زیاد کدو سبز که دیدید، کدوی شگفتانگیز به گوارش نیز کمکمیکند. بر اساس گزارش چاپشده توسط دانشگاه رودآیلند، میوههای سبز و سبزیجات مانند کدو سبز، گوارش سالم را افزایشمیدهند. میتوانید از کدو سبز بهعنوان یک غذای بعد از وعده غذایی نگاهکنید. چند هویج و کدو سبز را روی نان یا مافین لهکرده و از طعم آن ( و البته فواید آن) لذتببرید. درواقع، هنری بیلر (یک پزشک معروف امریکایی که ایده درمان بیماری فقط با غذا رادارد) تلاشکرد که مشکلات گوارشی بیمارانش را با پوره و سوپ کدو سبز درمانکند. حالا، آیا این یک دلیل خوب و کافی برای اطمینان به تواناییهای درمانگر گوارش در کدو سبز نیست؟ فیبر رژیمی موجود در کدو سبز، مدفوع را حجیمکرده و به گوارش کمکمیکند. بههرحال، فیبر را بهطور تدریجی به رژیم غذایی خود اضافهکنید. افزایش بسیار سریع فیبر رژیمی در رژیم غذایی، میتواند باعث نفخ، دردهای شکمی و حتی گاز شود. یافتهها حاکی از آن است که فیبر رژیمی، اجزاء اصلی غذاهای کم کالری را تشکیلداده و بههمین دلیل بسیار مهم است. مخصوصا زمانی که مسئله مشکلات شکمی بهمیان میآید.
خواص کدو سبز برای نقرس
ویتامین C هنوز هم توجهات را به خودش جلبمیکند. یک مطالعه، مصرف ویتامین C را به کاهش خطر نقرس در مردان ربطداد. ویتامین C، این ویژگی را بهدلیل پایینآوردن سطح اسید اوریک سرم از طریق فرآیندی به نام اثر اوریکوسوریک دارد. این ویتامین، فقط از نقرس جلوگیرینمیکند بلکه از بیماریهای دیگر مربوط به اوره نیز جلوگیریمیکند. همچنین میتوانید برای تکمیل درمان نقرس یا درصورتی که درمانتان پاسخنمیدهد، کدو سبز مصرفکنید. و درمورد مقدار مصرف ویتامین C در این مورد، با پزشک خود مشورتکنید. گنجاندن کدو سبز در رژیم غذایی میتواند به جلوگیری از نقرس کمککند. و این کار بسیار آسان است زیرا طعم ملایم کدو با بیشتر دستورات غذایی بهخوبی ترکیبمیشود. اگرچه نقرس معمولا مردان بالای ۴۰ سال یا افرادی که دارای سابقه بیماری در خانواده هستند را مبتلامیکند، اما هرزمانی ممکن است اتفاقبیفتد. برای هرکسی. نقرس بهدلیل تشکیل بیشازحد اسیداوریک در بدن بهوجودمیآید که باعث تجمع این اسید در بافتها بهصورت کریستالهای سوزنشکل میشود. اما نگراننباشید- جدا از مصرف کدو سبز و غذاهای سرشار از ویتامین C، نوشیدن روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب میتواند از نقرس جلوگیریکند.
خواص کدو سبز برای پروستات
زمانی که به سلامت مردان میرسیم، کدو سبز یکی از سبزیجاتی است که نباید نادیده گرفتهشود. اما، افراد کمی میدانند که فیتونوترینتهای موجود در آن بسیار برای پروستات مفیدند. کاروتونئید موجود در کدو سبز، با کاهش خطر سرطان پروستات نیز در ارتباط است. دیدیم که کدو سبز سرشار از بتاکاروتن و ویتامین C است. بر اساس یک مطالعه، هر دوی این ماده مغذی، با درمان سرطان پروستات ارتباط مثبت دارند. ویتامین C آسیب اکسیداتیو DNA را کاهشداده و رشد و توانایی سلولهای سرطان پروستات را سرکوبمیکند. کدو دارای لوتئین نیز هست. بر اساس مطالعه منتشرشده توسط دانشگاه سانفرانسیسکو کالیفرنیا، لوتئین با سرطان پروستات ارتباط عکس دارد. فیبر رژیمی به مواد سرطانزا میچسبد و آنها را از بدن دفعمیکند. همچنین، توانایی جلوگیری از پیشرفت سرطان پروستات را نیز دارد. فیتونوترینتها از سلولها دربرابر آسیب محافظتمیکنند. هر دوی این ترکیبات سالم در کدو سبز فراوانند و آن را به سلاحی قوی برای مبارزه با سرطان پروستات تبدیلمیکنند.
کدو سبز و کاهش وزن
کدو سبز حاوی بیش از 95 درصد آب می باشد که آن را به عنوان یکی از بهترین غذاها برای افرادی که رژیم دارند، مطرح می کند. کدو سبز همچنین حاوی کالری کمی است، به طوری که هر 100 گرم آن فقط حدود 25 کالری دارد. علاوه بر این مشخص شده است که کدو سبز متابولیسم یا سوخت و ساز بدن را بالا می برد.
مضرات کدو سبز
گوشت کدو زود هضم است ولی خوردن آن برای کسانی که طبع سرد داشته یا در مناطق سرد زندگی می کنند خوب نیست٬ زیرا ایجاد نفخ، سنگینی، و درد معده می کند. اگر این افراد بخواهند کدو مصرف کنند حتما باید آن را با ادویه های گرم مانند خردل، سیر٬ فلفل و نعناع میل نمایند. کدوسبز برای کسانی که دل درد و نفخ روده دارند مفید نیست و موجب بی حسی معده و روده می گردد.
خواص کدو سبز برای فشار خون بالا
اگر طول یک خیابان را بهطور تصادفی طیکنید و هر شخصی که اول میبینید را انتخابکنید، این احتمال وجود دارد که دارای فشارخون بالا باشد. اگر از ما بپرسید، فشار خون، چیزی فراتر از مسئله ذهنی است. ما بر هرچیزی که در زندگی، باعثشده فشارخون میشود، تاکیدمیکنیم. اما اگر کدو سبز را در کنار خود داشتهباشیم، پس هنوز فرصت داریم. کدو سبز بهدلیل سرشار بودن از پتاسیم، یکی از غذاهای مهم برای مبارزه با پرفشاری خون است. تعجبمیکنید اگر بگوییم کدو سبز، پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد. پتاسیم یک وازواکتیو است، یعنی میتواند بر قطر رگهای خونی و همچنین فشارخون اثر بگذارد. در مطالعهای در لندن، مکمل پتاسیم به کاهش سطح فشار خون ارتباط دادهشد. اگرچه این مطالعه درباره نتایج متناقض مناسب بودن پتاسیم خوراکی است، اما پتاسیم هیچوقت سطح فشارخون را بالانبرده است. بنابراین میتواند بدون ترس مصرف شود. بر اساس مطالعه دیگری در نیو اورلئان، مصرف پتاسیم برای مبارزه با پرفشاری خون، اجباری است، بهویژه زمانیکه فرد قادر به کاهش مصرف سدیم خود نیست. علاوهبر کنترل فشارخون، پتاسیم، طپش قلب را پایینآورده و اثرات مضر سدیم را مهارمیکند. بر اساس مجله National Academy، مصرف بهاندازه پتاسیم برای بزگسالان، ۴.۷ گرم در روز است. بر اساس سازمان سلامت جهانی، این مقدار پتاسیم، بیشترین تاثیر را بر سطح فشارخون دارد. بههرحال، این مقدار، ممکن است بسته به وضعیت سلامتی در هر فرد، متغیر باشد. بنابراین، برای جزییات بیشتر با پزشکتان مشورتکنید. پس، چرا پتاسیم اینقدر در مسئله کاهش فشار خون مهم است؟ زیرا این ماده مغذی، یکی از الکترولیتهای بدن انسان است. این ماده باید به نسبت ۲ به ۱ با سدیم در تعادل باشد. سدیم غذاهای بیارزشی که ما هرروز باعلاقه مصرفمیکنیم، بیشتر از پتاسیم است. به همین دلیل است که این غذاها بیشتر از هر غذای دیگری باعث فشارخون میشوند. کدو سبز، منبع خوبی از پتاسیم است. یک میوه متوسط، ۵۱۲ میلیگرم پتاسیم دارد که برابر با ۱۱% نیاز روزانه است.
جوانسازی با خوردن کدو سبز
امروزه، مسئله ضدپیری، یک بازار بزرگ است. یک صنعت یک میلیارد دلاری. اما اگر شما کدو سبز در آشپزخانه دارید، خیلی نیاز نیست که به این بازار روی بیاورید. کدو سبز، منبع خوبی از آنتیاکسیدانهای لوتئین و زئاگزانتین است. این دو کاروتنوئید، دارای خواص ضدپیری قوی هستند. اینها از سلولهای پوست و بدن دربرابر رادیکالهای آزاد محافظتمیکنند. رادیکالهای آزاد باعث پیری زودرس میشوند. همچنین، لوتئین و زئاگزانتین، پوست را شفاف کرده و سلامت آن را افزایشمیدهند. در یک مطالعه، چنین دریافتشد که لوتئین از ازبینرفتن سلول و آسیب غشا جلوگیریمیکند. همچنین، لوتئین دارای خواص فوتوپروتکتیو است که از پوست دربرابر آسیب اشعههای ماواء بنفش محافظتمیکند. کدو سبز سرشار از بتاکاروتن نیز هست که کمبود آن باعث افزایش خطر مرگ در مردان میشود. ریبوفلاوین موجود در کدو سبز، سلامت پوست، مو، ناخن و غشای سلولی را حفظمیکند. ریبوفلاوین، با تقویت عملکرد عضلانی و جلوگیری از کاهش حافظه مربوط به سن و دیگر وضعیتها مانند آلزایمر، فرآیند پیری را کندمیکند. در یک مطالعه، چنین یافتشد که ریبوفلاوین، عمر کرمهای میوه را افزایشمیدهد- که نشاندهنده وجود همین احتمال در انسان است. همانگونه که دیدیم، کدو سبز سرشار از ویتامین C است. بر اساس مطالعهای در کره جنوبی، این ویتامین، پیری را در سلولهای قلب انسان کندمیکند. همچنین، ویتامین C، در مقادیر بالایی در لایههای پوست یافتمیشود، که مقدار آن بهدلیل افزایش سن کاهشمییابد. بنابراین، مصرف ویتامین C، راهی منطقی برای کاهش علائم پیری است.
خواص کدو سبز برای استخوان و دندان
سبزیجات سبز و میوهها مانند کدو سبز، استحکام استخوانها و دندانها را افزایشمیدهند. لوتئین و زئاگزانتین موجود در کدو سبز، استخوانها و دندانها را قویمیکند. بهعلاوه، اینها سلولهای خون را نیز تقویتمیکنند. کدو سبز حاوی ویتامین K نیز هست که باعث تقویت استخوانها میشود. منیزیم، ماده مغذی دیگری است که در کدو سبز بهوفور یافتمیشود. بیشتر منیزیم بدن در استخوانها وجوددارد که باعث ساختن استخوانها و دندانهای قوی میشود.همچنین منیزیم، درکنار کلسیم باعث افزایش تراکم عضله میشود. فولات موجود در کدو سبز نیز از استخوانها محافظتمیکند. بتاکاروتن نیز همینطور. مطالعات نشانمیدهند که بدن، بتاکاروتن را به ویتامین A تبدیلمیکند که در رشد استخوان نقشدارد. کدو سبز، حاوی مواد شیمیایی گیاهی مانند ایندول است که باتوجه به موسسه سرطان راتگرز نیوجرسی، قدرت استخوانها و دندانها را حفظمیکند. نتایج مشابهی نیز توسط گروه سلامت عمومی کالیفرنیا منتشر شد.
خواص کدو سبز در بارداری
سبزیجات سبز تیره، برای دوره بارداری ضروری هستند و کدو سبز نیز یکی از آنهاست. در نه ماهه بارداری، مصرف کدو سبز، ویتامینهای B کمپلکس را برای بدن تامینمیکند که سطح انرژی و خلقوخو را حفظمیکند. کدو سبز، سرشاز از اسیدفولیک است که باعث کاهش خطر نواقص مادرزادی خاص مانند اسپینا بیفیدا ( ستون فقرات نوزاد بهشکل مطلوب رشدنمیکند) و آنانسفالی ( نبود بخش اصلی مغز) میشود. بر اساس یک مطالعه کانادایی، بیش از ۵۰ کشور که مواد غذایی اصلی خود را با اسیدفولیک غنی کردهاند، با کاهش قابلتوجهی از نقص لوله عصبی جنین در زنان باردار مواجه شدند. یک دلیل دیگر مفیدبودن فولات برای زنان باردار، توانایی آن در تولید سلولهای قرمز خون در بدن است. فولات، از این طریق، خطر مشکلات رشد جنین را در دوران بارداری کاهشمیدهد. باید بهخاطر داشتهباشیم که مصرف اسیدفولیک (یا فولات)، قبل از بارداری یا در طول سهماهه اول بهترین تاثیر را دارد. زیرا زنان در دوره بارداری، به اسیدفولیک اضافی احتیاجدارند، بنابراین توصیهمیشود که مکمل اسیدفولیک نیز مصرفکنند. مصرف روزانه ۴۰۰ میکروگرم اسیدفولیک برای زنان باردار توصیهمیشود. دلیل دیگر مفیدبودن کدو سبز در دوران بارداری، محتوای منیزیم آن است. بر اساس یک مطالعه ایتالیایی، منیزیم برای زنان با خطر بالای ژستوسیز (مسمومیت بارداری) یا زایمان زودرس بسیار مهم است.
خواص کدو سبز برای نوزادان و کودکان
اسهال، یک مشکل شایع میان کودکان بالاتر از یک سال است. بله، داروهایی وجوددارد. اما تغییرات رژیم غذایی نیز میتواند کمککند. غذاهای ملایم در این مورد مفیدند. کدوسبز پوستکنده میتواند معجزهکند. کدوسبز لهشده میتواند افزودنی خوبی برای رژیم نوزادتان باشد. چون طعم این کدو، ملایم است ( و همچنین سرشار از مواد مغذی است)، نوزادتان میتواند بهراحتی آن را مصرفکند. و اینجا یک نکته وجوددارد- هرگز درهنگام خوردن کدو، نوزاد را تنها نگذارید. قطعات را کوچککنید. از غذاهایی که ممکن است بچهها را خفهکند اجتنابکنید- این شامل هر غذایی که جویدنش سخت است، میشود. نیازی نیست درمورد تاثیرات منفی سیگار بر زنان باردار صحبتکنیم. اما چهمیشود اگر زنی قبل از بارداری، برای مدت زیادی سیگاری بودهباشد و بخواهد ترککند؟ بر اساس مطالعهای در پورتلند، مصرف ویتامین C از مشکلات ریوی در نوزادان زنان سیگاری جلوگیریمیکند. کدو سبز، بهدلیل سرشار بودن از ویتامین C، میتواند در این مورد مفید باشد. این به این معنا نیست که سیگارکشیدن در دوران بارداری بیاشکال است. اصلا به این معنا نیست. اما درموردی که ترک سیگار بیشتر از سیگارکشیدن بر زن باردار تاثیربگذارد، این میتواند یک گزینه باشد.
بهترین روش مصرف کدو سبز
بهترین روش مصرف کدو سبز به صورت خام و بخارپز شده است که اگر طعم آن را دوست ندارید میتوانید آن را با آب هویج مخلوط کرده و میل کنید. کدو را باید به صورت شسته نشده در کیسه پلاستیکی در یخچال نگهداری کرد، در این صورت تا هفت روز میتوان آن را نگهداری کرد.