رابطه مصرف بین کاکائو و کبد چرب چیست؟مفید است یا مضر؟
رابطه کاکائو و کبد چرب،خواص مصرف کاکائو و کبد چرب،رابطه کاکائو و کبد چرب،مصرف کاکائو و کبد چرب،مضرات کاکائو و کبد چرب،رابطه کاکائو و کبد چرب چیست؟
در این مطلب از سایت جسارت به رابطه مصرف کاکائو و کبد چرب می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
کاکائو
برای ساختن شکلات های خوشمزه از کاکائو استفاده می شود.در واقع شاید این موضوع کمی خندهدار و غیرقابل باور باشد، اما تا اواخر قرن 17 میلادی، شکلات یا کاکائو (chocolate) ، ماده غذایی گران قیمتی در اروپا بود که فقط ثروتمندان سلطنتی از آن استفاده میکردند. گفتنی است که ار آمریکای مرکزی نیز شکلات کالایی لوکس به شمار می آمد و مردم از دانههای کاکائویی به جای پول استفاده میکردند.جالب است بدانید که اولین بار کریستف کلمب کاکائو را از آمریکا به اروپا آورد تا به ملکه اسپانیا نشان دهد. در آن زمان از شکلات در انواع نوشیدنیها استفاده میشد و برای گرفتن تلخی آن مقداری شکر به آن اضافه مینمودند.
کاکائو و کبد چرب
علائم و نشانه های کبد چرب چیست؟
–خستگی و بی حالی
-کاهش وزن و اشتها
–تهوع
-ضعف عمومی
-درد در مرکز و یا سمت راست بخش بالای شکم
مصرف کاکائو و کبد چرب
کاکائو یا شکلات تلخ ذخایری از غنیترین منابع فلاونوییدها در میان خوراکیهای رایج است.
یک کیلوگرم از این نوع شکلات ۱۰۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و علاوه بر این دارای کربوهیدرات (قند)، چربی، پروتئین و مواد معدنی دیگر است.
این خوراکی همچنین حاوی مواد شیمیایی تئوبرومین و متیل گزانتین است که سبب احساس صدای خش خش آن زیر دندان میشود.
ماده دیگر موجود در شکلات تلخ فنیلاتامین است که روی مغز تاثیر گذاشته و همانند آدرنالین عمل میکند و احساس شادی و نشاط را به مصرفکننده القا میکند.
شکلاتهای تلخ درصد کاکائوی بیشتری دارند.
به عبارت دیگر، شکلات تلخ از ترکیب پودر کاکائو و کره کاکائو با نسبتهای مختلف تهیه میشود و این در حالی است که به شکلاتهای شیرین مقداری شکر و
انواع دیگری از روغنها اضافه میشود. بنابراین شکلاتهای تلخ به دلیل بالاتر بودن درصد کاکائو آنتیاکسیدان بیشتری دارد و
از آنجا که بسته به درصد کاکائو، یا بدون شکرند و یا شکر کمی دارند، انتخاب بهتری برای بیماران دیابتی محسوب میشوند و نسبت به شکلاتهای شیرین ارجحاند.
کاکائوها هرچقدر تلختر باشند، طبیعیتر هم هستند و خواص و آنتیاکسیدانهای بیشتری هم دارند.
اما این را هم در نظر بگیرید که کاکائوهایی که از ترکیبات اولیه دانه کاکائو تهیه میشوند، در صورتی هم که کمی شکر به آنها افزوده شود، بازهم خاصیت دارند و
ما نمیگوییم که شما باید کاکائوی صددرصد تلخ بخورید تا از خواص آن بهرهمند شوید.
رابطه مصرف کاکائو و کبد چرب
بر اساس یک تحقیق مشخص شد که مصرف کاکائوی تلخ برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی همانند یک مرهم عمل می کند و می تواند درمانی برای بیماری آن ها باشد.
” مارک ترسز ” یکی از محققان دانشگاه امپریال کالج لندن در مصاحبه ای با رسانه های دولتی انگلستان، عنوان کرد:
این تحقیق که بر روی 21 بیمار کبدی انجام شد، این موضوع را مشخص کرد که افرادی که از شکلات تلخ استفاده کرده اند، بیش از بیماران دیگر موفق به کنترل و تحمل درد شدند.
همچنین مصرف شکلات تلخ می تواند از افزایش فشار خون پس از مصرف غذا که باعث بروز ناراحتی های کبدی در افراد مستعد می شود، بکاهد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، بر اساس این تحقیق مشخص شد که آنتی اکسیدان موسوم به فلاوانول در شکلات سیاه و تلخ
عامل اصلی در کاهش فشار خون و دردهای مزمن کبدی است و باعث سُست شدن عضلات بدن به هنگام احساس دردهای کبدی می شود.
در گزارش این خبرگزاری همچنین آمده است که وجود ارتباط مستقیم میان مصرف این شکلات و
درمان بیماری های کبدی باعث شده تا برخی از پزشکان این ماده را برای بیماران خود و در کنار داروها تجویز کنند.
به گزارش ایسنا، بیماری های کبدی که به ” سیروز ” کبدی معروف هستند، بنا به دلایل مختلف نظیر مصرف بیش از حد الکل و
یا عفونت هپاتیتی بروز می کنند که در صورت ادامه یافتن بیماری، امکان مرگ فرد با متلاشی شدن کبد وجود دارد.
شکلات تلخ غنی از کاکائو ممکن است در آینده برای کمک به بیماران مبتلا به سیروز کبدی تجویز شد
چرا که آخرین پژوهشها نشان داده است که شکلات ممکن است بالقوه برای این بیماران مفید باشد.
خواص مصرف کاکائو و کبد چرب
اینکه شکلات تلخ میتواند سطح چربیهای نامناسب خون را پایین بیاورد و حتی قند خون را کنترل کند یا
برای بیماریهای قلبی عروقی مفید باشد، مورد تایید همه متخصصان تغذیه است اما از آنجایی که تغذیه علم تعادل است،
ما حداکثر مصرف روزی 30 تا 40 گرم شکلات تلخ را به افراد توصیه میکنیم و نه 100 گرم!
کاکائو و کبد چرب
-حدوداً 50 درصد از دانه های کاکائو از چربی تشکیل شده است که بیشتر شامل دو اسید چرب اشباع شده موسوم به اسید پالمیتیک4 و اسید استئارییک5 و
یک اسید اشباع نشده مونو موسوم به اسید اُلیک6 می باشد. چربی کاکائو به خودی خود باعث افزایش کلسترول خون نمی شود.
اما وقتی به کاکائو شیر یا دیگر چربیها اضافه شود، این چربی اضافی ممکن است اثر منفی بر سطح کلسترول خون داشته باشد.
قسمت عمده این چربی در پروسه خشک کردن و آسیاب کردن دانه های کاکائو، گرفته می شود. پودر کاکائو بین 10% تا حداکثر 25% چربی دارد.
-دانه های کاکائو دارای مقدار زیادی کربوهیدرات می باشند. بیشتر این کربوهیدرات به صورت نشاسته، فیبر محلول و غیر محلول است.
تنها بخش اندکی از این کربوهیدرات به صورت قند ساده است، لذا در حین ساخت شکلات شکر به کاکائو اضافه می شود.
– دانه های کاکائو دارای مقدار زیادی پلی فنول می باشند که دارای خواص آنتی اکسیدان است و برای سلامتی مفید می باشد.
-دانه های کاکائو دارای مقدار بسیار کمی، به مراتب کمتر از قهوه و چای، کافئین هستند.
طبق تحقیقی که در دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده، معلوم شده بیمارانی که دچار بیماریهای قلبی و عروقی یا چربی خون بالا هستند،
اگر روزانه یک مقدار مشخص از شکلات تلخی با مارک معتبر را به صورت منظم مصرف کنند، تا حدودی چربی و قند خونشان کنترل میشود.
بنابراین تحقیقات مختلف داخلی و خارجی نشان میدهند که مصرف به اندازه شکلاتهای تلخ میتوانند به خاطر ترکیبات آنتیاکسیدانی فراوانی که دارند در
پیشگیری و بعضی وقتها بهبود بیماریهایی مانند ناراحتیهای قلبی یا چربی خون بالا مفید باشند.
خواص کاکائو تلخ
کاکائو درختی است از تیره پنیرکیان که ارتفاعش بین ۴ تا ۱۰ متراست و برگهایش ساده و متقابل و گلهایش منظم و کوچک و قرمز رنگ که در همه فصول وجود دارد.
میوههای این گیاه را پس از چیدن انبار میکنند تا بپوسد و پس از آن دانهها را جمعآوری میکنند و به مصرف میرسانند که از آن پودر کاکائو تهیه میشود.
دانه این گیاه تقویت کننده قلب است و به علاوه محتوی مقدار زیادی ازنه و چربی است.
درخت کاکائو در منطقه حائل بین عرض جغرافیائی ۱۰ تا ۲۰ درجه در شمال و جنوب خط استوا می روید. گاه به این منطقه کمربند کاکائویی نیز گفته می شود.
درخت کاکائو اغلب زیر سایه درختان بزرگتر رشد می کند. میوه های درخت کاکائو حدوداً ۳۰ سانتی متر طول دارند.
رنگ میوه ممکن است زرد مایل به قهوه ای یا ارغوانی باشد.
هر میوه بین ۲۰ تا ۴۰ دانه دارد که داخل یک بافت گوشتی صورتی ترش و شیرین کنار هم قرار می گیرند.
امروزه در بسیار از نقاط دنیا درخت کاکائو کشت داده می شود،
اما عمده ترین تولیدکنندگان کاکائو در جهان ساحل عاج، غنا، اندونزی، نیجریه، برزیل، کامرون، اکوادور،ایران،ترکیه،روسیه،افغانستان، جمهوری دومنیکن و پاپوآ گینه نو هستند.