خواص و مضرات چای سبز و کم کاری تیروئید و درمان آن
چای سبز و کم کاری تیروئید ,چای سبز برای کم کاری تیروئید , آیا چای سبز برای کم کاری تیرویید مضر است,خواص چای سبز و کم کاری تیروئید,فواید چای سبز و کم کاری تیروئید,مضرات چای سبز و کم کاری تیروئید , خواص و مضرات چای سبز و کم کاری تیروئید , خواص چای سبز برای کم کاری تیروئید , فواید چای سبز برای کم کاری تیروئید , مضرات چای سبز برای کم کاری تیروئید , خاصیت چای سبز برای کم کاری تیروئید , چای سبز در کم کاری تیروئید , خواص چای سبز در کم کاری تیروئید , مضرات چای سبز در کم کاری تیروئید
در این مطلب از سایت جسارت به چای سبز برای کم کاری تیروئید مفید است یا مضر؟ می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
چای سبز و کم کاری تیروئید
در میان انواع چای، چای سبز کهنترین تاریخچه را دارا بوده و بهطور گسترده در فرهنگهای خاور دور و جنوبشرقی آسیا ثبت شدهاست.
چای سبز در قالبهای مختلفی برای مصرف عرضه میگردد که البته شناختهشدهترین آنها، قالبهای خشکشده و کیسهای چای سبز هستند.
چای سبز را همچنین میتوان به شکل پودر و کپسولهای چربیسوز نیز تهیه کرد. در نگاه کلی، بهترین راه مصرف چای سبز، دَم کردن آن است.
البته روش و مدت زمان دم کردن چای سبز تاثیر بهسزایی بر ازرش غذایی و طعم آن دارد.
خاصیت چای سبز و کم کاری تیروئید
چای سبز را به دلیل داشتن موادی مانند کاتچین ضدسرطان و آنتیاکسیدان دارای خواص دارویی مفید میدانند،
که نسبت به آنتیاکسیدانهای معروفی چون ویتامینهای C و E بسیار قویتر عمل میکند. (میزان کمتری کافئین دارد۲۰ تا ۳۰، و کمتر مضر است)
مصرف چای سبز فوائد فراوانی دارد. با این وجود، برخی معایب نسبی چای سبز مصرف آن را برای گروه خاصی از افراد محدود میکنند؛ بهعنوان مثال با توجه به احتمال وخیم شدن آنمی با چای سبز، مصرف آن به افراد مبتلا به کمخونی کمتر توصیه میشود
خواص چای سبز چای سبز به قدری بیشمار است که در یک عبارت می توان آن را درمان تمام بیماری ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد. در کنار خواص مضرات چای سبز را بشناسید.چای سبز نوعی چای است که از جوانه ها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می آید. در فرآیند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می پذیرد. چای سبز انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد.
چای سبز در کم کاری تیروئید
ترکیبات چای سبز بسیار پیچیده هستند. این نوشیدنی حاوی دویست ترکیب فعال است.
گوناگونی این ترکیبات تنها به ماهیت برگ چای مربوط نیست. بلکه به ناحیه ی کشت، فصل برداشت و فرآیند تولید نیز بستگی دارد.
از میان این ترکیبات سه ترکیب اهمیت بیشتری دارند:
– پلی فنل
– ال تیانین
– کافئین
هر فنجان چای سبز حاوی 24 الی 30 میلی گرم کافئین است.
میزان مناسب چای سبز در روز
باید توجه داشته باشید نوشیدن 3 تا 4 لیوان چای سبز در طول روز می تواند به کاهش وزن شما کمک کند. این تصور که نوشیدن این چای در دفعات زیاد می تواند میزان کالری سوزی در بدن را افزایش دهد، ایده اشتباهی است، زیرا با نوشیدن بیش از حد چایی سبز در طول روز، بدن علاوه بر آنکه با مشکل تحریک پذیری پایانه های عصبی روبه رو می شود، با اختلال دفع آب و الکترولیت های بدن مواجه می شود. به این ترتیب همانطور که باید در نوشیدن چای معمولی پرهیزهای لازم را رعایت کنید توصیه شده که در نوشیدن چای سبز نیز افراط نکنید.
چای سبز
آنتی اکسیدان های موجود در چایی سبز، سلول های پوست را در مقابل آسیب ها به ویژه رادیکال های آزاد، یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست، محافظت می کند. به این ترتیب چایی سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می شود.
مهمترین دلیلی که باعث می شود چای سبز باعث کاهش وزن شود وجود ال تیانین، کافئین و کاتکین در آن است.
کافئین نه تنها باعث بالارفتن سطح انرژی می شود بلکه باعث چربی سوزی و افزایش میزان مصرف کالری نیز میگردد. ( 9 کالری به ازای هر 100 میلیگرم کافئین).
فرآیند تولید چای سبز نسبت به سیاه بسیار کوتاه تر است. به همین دلیل این نوشینی بسیاری از مواد معدنی و ویتامین های خود (B و C) را حفظ می کند.
میزان مواد معدنی در آن حدود شش الی هشت درصد است. منگنز، فلوراید و آلومینیوم مهمترین این مواد هستند.
افرادی که کم کاری تیروئید دارند باید مصرف کافئین را به حداقل برسانند.
نوشیدن چای سبز و کم کاری تیروئید
هیپو تیروئیدی Hypothyroidism یا کمکاری غده تیروئید در بین بیماریهای غده درونریز شایعترین بیماری پس از دیابت میباشد.این بیماری در زنان سه برابر شایعتر از مردان است.
زمانی این بیماری رخ می دهد که غده تیروئید ضعیف شده باشد و توان تولید مقدار کافی از هورمون های تیروئیدی را نداشته باشد .
علائم این بیماری شامل :
ضعف و خستگی، خوابآلودگی، پوست خشک، خشن و سرد، عدم تحمل به سرما، کاهش تعریق، برادی کاردی یا کندتپشی، زبان بزرگ، ادم (ورم) صورت (میکسدم)، فراموشکاری،
یبوست، افزایش وزن، اختلالات قاعدگی، سقطهای مکرر، تاخیر در رفلکسها، کمخونی و درد مفاصل و عضلات. بیماری در بالغین سیر کندی دارد و تدریجی است.
کمبود ید یکی از فاکتورهای اختلالات تیروئیدی مانند هاشیموتو , کم کاری تیروئید و سرطان تیروئید و بیماری های پستان در زنان است .
خواص چای سبز و کم کاری تیروئید
لووتیروکسین یکی از داروهای رایج تیروئید است و به جای هورمون های طبیعی تیروئید، که دیگر تولید نمی شوند، تجویز می شود.
کافئین ماده ای است که به مقدار زیادی در قهوه، چای، نوشابه ها و شکلات یافت می شود. مانند بسیاری از داروها، کافئین در جذب لووتیروکسین اختلال ایجاد می کند
. شما می توانید از مواد غذایی حاوی کافئین استفاده نمایید، اما باید دوز داروی خود را کنترل کرده و از مصرف همزمان انها با لووتیروکسین پرهیز کنید.
لووتیروکسین یا هورمون T4 و یا هورمون تیروئید، تحت نام های تجاری متفاوتی به فروش می رسد.
پزشکان این دارو را برای بیمارانی که تیروئیدشان به مقدار کافی هورمون تولید نمی کند و یا کسانی که تیروئید خود را به علت بیماری یا سرطان خارج کرده اند، تجویز می کنند.
این دارو معمولا هر روز و در طول زندگی افراد باید مصرف گردد.
مطالعه ای که در مجله “مطالعات بالینی تیروئید برای بیماران” چاپ شده است، نشان می دهد که مواد دارای کافئین – اگر هم زمان یا کمی پس از مصرف لووتیروکسین مصرف شود- باعث
کاهش جذب لووتیروکسین می شود. به ویژه کسانی که عملکرد تیروئید شان خیلی ضعیف است ممکن است از این کاهش جذب، بیشتر متاثر شوند.
زیرا که غده تیروئیدشان قادربه جبران این کمبود نیست.
خواص چای سبز برای کم کاری تیروئید
رژیم غذایی مناسب برای بیماری کمکاری تیروئید،رژیم سالم و متوازنی است که نیازهای بدن را برای حفظ عملکرد مطلوب بدن تامین میکند.
الگوی غذایی مطلوب برای بیماری کمکاری تیروئید شامل مصرف غذاهای غنی از یُد در کنار کاهش مصرف غذاهای گواتروژن است که در نتیجه،
چنین الگوی غذایی به کاهش علایم عوارض مرتبط با مشکلات تیروئیدی کمک میکند.
غذاهای مناسب برای مصرف در الگوی غذایی بیماری کمکاری تیروئید عبارت هستند از:
اسفناج، توت فرنگی، گوجه فرنگی، موز، هویج، تخم مرغ، سیر، قارچ، پیاز، سیب زمینی، نخودفرنگی، کدو، حبوبات، تربچه، ماست کمچرب وغذاهای دریایی.
این غذاها میتوانند جایگزین یُد از دست رفته توسط گواتروژنها شوند.
توجه داشته باشید که برخی از مواد غذایی مانند اسفناج اگرچه در حقیقت در لیست غذاهای گواتروژن هستند، محتوای یُد موجود در آن برای مقابله با اثرات گواتروژنیک آن کفایت میکند.
همچنین موادغذاییای که در خاک رشد میکنند، به علت جذب یُد از خاک حاوی سطوح بالاتری از یُد هستند.
شما باید همچنین از مصرف بیش از حد مواد غذایی زیر خودداری نمایید: کلم بروکلی، کلم، گل کلم، بادام زمینی، گلابی، دانههای کاج، لوبیا سویا، کلم پیچ، خردل، هلو و شلغم.
همچنین از آن جاکه آب آشامیدنی و نمک حاوی کلر هستند و با عملکرد مطلوب یُد در بدن تداخل دارند، بسیار بهتر است که از نمک دریایی و بطریهای آب معدنی یا آب فیلتره شده استفاده کنید.
فقط مقادیر مورد نیاز و مطلوب از یُد را دریافت کنید و نه بیشتر ما مصرف یک رژیم غذایی مملو از یُد را توصیه نمیکنیم چرا که برای حفظ سلامت و عملکرد مطلوب بدن به یک تعادل صحیح از ریزمغذیها نیاز است و
نباید در مصرف یک عنصر زیادهروی کرد.
در مطالعات اخیر (که معمولا روی حیوانات آزمایشگاهی انجام میشود) ، ماده شیمیایی catechin که درچای سبز دیده میشود با فعالیت طبیعی تیروئید مشکل ایجاد میکند.
اما مقدار کاته چین مصرفی در چای سبز (که بطور روزمره مصرف میشود) کمتر از مقداری است که در این آزمایش استفاده شده و بنظر نمیرسد در افراد مصرف کننده چای سبز
بتواند اختلال تیروید ایجاد کند البته هنوز مجامع علمی در بیماران تیروئیدی محدودیتی برای چای سبز ایجاد نکرده اند.
توصیه های برای حفظ سلامت تیروئید و پیشگیری از سرطان سینه
-از رژیم غذایی خود اطمینان داشته باشید که برنامه ای سالم , سرشار از ریزمغذی های ضروری ؛ ویتامین D , ید و سلنیوم برای تقویت عملکرد تیروئید است .
–حساسیت به گلوتن باعث بروز پاسخ ایمنی و تولید انتی بادی علیه غده تیروئید می گردد . گلوتن پروتئینی است که در گندم , جو و جو دوسر یافت می شود .
-مراقب کبد خود باشید . کبد محل اصلی تبدیل شکل غیر فعال هورمون تیروئید به شکل فعال است .
-اسیدچرب های ضروری و مفید را به میزان کافی دریافت کنید .
-تماس با حشره کش ها و انواع موادشیمیایی را به حداقل برسانید .