نفخ,بیماری نفخ,نفخ در بارداری,علائم نفخ,درمان نفخ,درمان نفخ با طب سوزنی,مواد غذایی مناسب برای درمان نفخ,نفخ را چگونه درمان کنیم,نفخ در کودکان,نفخ در بزرگسالان,نفخ در نوزادان,نفخ در بهار,نفخ در تابستان,نفخ در پاییز,نفخ در زمستان,آشنایی با نفخ,همه چیز در مورد نفخ,نفخ واگیردار است,نفخ و درمان آن,ورزشهای مناسب برای درمان نفخ
به گزارش بی اس ام اس : ۱) غذاهایی را که باعث ایجاد نفخ می شود مشخص کنید و به تدریج مصرف آنها را کاهش دهید. این مواد شامل هستند.
۲) نوشیدنی های گازدار باید از برنامه غذایی تان حذف شوند. گاز CO۲ موجود در حباب های این نوشیدنی ها باعث نفخ می شود و گاز، تخلیه معده را کند می کند.
۳) از مصرف غذاها و نوشیدنی هایی که حاوی سوربیتول و فروکتوز هستند اجتناب کنید.
۴) مکمل های فیبردار و غذاهای سرشار از فیبر نشانه های نفخ را تشدید می کنند.
۵) گاهی اوقات نفخ به یبوست مربوط می شود و بنابراین باید این مشکل را برطرف کنید.
۶) اگر پس از مصرف شیر یا محصولات لبنی دچار نفخ می شوید، باید یا انواع بدون لاکتوز این محصولات را مصرف کنید یا لبنیات را همراه با قرص های حاوی آنزیم لاکتاز استفاده کنید.
۷) مصرف ماست، روغن نعناع فلفلی، زیره سبز، زیره سیاه و زردچوبه گاز روده ها و نفخ را کاهش می دهد.
۸) بهتر است وعده های غذایی را در حجم کم و دفعات زیاد استفاده کنید.
۹) روزانه آب کافی (تا ۸ لیوان) بنوشید. کمبود مایعات بدن باعث ایجاد یا تشدید یبوست شده به افزایش نفخ کمک می کند به ویژه اگر غذاهای فیبردار مصرف شود.
۱۰) غذاهای تازه و طبیعی مصرف کنید و از مصرف انواع غذاهای سرد و بسته بندی شده اجتناب کنید. یک علت توصیه عدم مصرف این غذاها کاهش دریافت نمک است. مصرف زیاد نمک سبب جذب مقدار فراوانی آب از معده می شود.
۱۱) مصرف زیاد قهوه، چای و شکلات، باعث تحریک هاضمه و ایجاد نفخ می شود.
۱۲) هضم چربی دشوار است و ممکن است باعث نفخ شود. پس، از مصرف غذاهای پرچرب پرهیز کنید.
۱۳) برای کاهش خاصیت نفخ آوری لوبیای پخته، می توان لوبیا را ۲۴ ساعت درون آب خیساند و سپس آب پز کرد. اما این کار دیگر مواد مغذی را نیز از لوبیا خارج می کند.
۱۴) پختن غذاها، هضم آنها را راحت تر می کند.
۱۵) جویدن آدامس باعث بلع مقادیر زیاد هوا می شود و بنابراین باید از آن پرهیز کنید.
۱۶) قدم زدن پس از صرف غذا حرکات روده ها را تحریک می کند و باعث کاهش نفخ می شود.
منبع:روزنامه سلامت